Skip to main content

Teelt


Oranje paprika’s van Nederlandse bodem zijn de allerlekkerste! In ultramoderne kwekerijen – met oog voor mens en natuur – kan het klimaat optimaal ingesteld worden op de teelt.

Recycling


Elke paprikaplant in de kas krijgt individueel en druppelsgewijs water waaraan voedingsstoffen zijn toegevoegd. Dit proces gaat volledig geautomatiseerd: de computer berekent de hoeveelheid water en de hoeveelheid voedingsstoffen. Zo wordt er niets verspild terwijl er hierdoor een optimaal groeiklimaat ontstaat.

Water wat door de plant niet opgenomen wordt, wordt opgevangen, gereinigd en opnieuw gebruikt.

Biologisch


De paprika’s groeien onder de beste omstandigheden op. Insecten die schadelijk zijn voor de teelt worden op een biologische manier door hun natuurlijke vijanden uit te zetten in de kas, bestreden.

Duurzaamheid


Nederlandse kwekers lopen voorop in het zoeken naar alternatieven om de kas te verwarmen. Zo zorgen we ervoor dat we zo min mogelijk gebruik maken van fossiele brandstoffen, bijvoorbeeld door gebruik te maken van aardwarmte.

Energiezuinig telen gebeurt ook door middel van de zogenaamde WKK-installatie: een warmte-krachtkoppeling die na verbranding van gas elektriciteit, warmte en CO2 levert. De elektriciteit wordt aan het externe net geleverd en warmte wordt opgeslagen in een warmtebuffer.