Skip to main content

Oranje paprika en coquilles


Ik wilde graag een compleet en verrassend gerecht maken met deze oranje paprika in de hoofdrol. De zoete smaak hiervan combineerde ik met gebakken coquilles, gebakken aardappels, spekjes en wat groenten waaronder, uiteraard, diezelfde paprika.
Daarnaast heb ik wat paprika’s door de sapcentrifuge gehaald, van het sap maakte ik gel (met agar) en schuim (met xanthaangom, uit de kidde). Afgemaakt met wat gerookt paprikapoeder was dit een waar feestmaal!

Voor het schuim bracht ik 250ml sap even aan de kook met 2,5gr xanthaangom. Dan in de kidde, even af laten koelen en 1 patroon erop draaien. Zo simpel is het!

De gel: 250ml even aan de kook houden met 2,5gr agar. Dan uitgieten op een plateau, een beetje af laten koelen buiten de koelkast en daarna op laten stijven in de koelkast; dat is zo gebeurd, een half uurtje is voldoende. Dan blenderen, in een spuitflesje en klaar!

Wist je trouwens dat een oranje paprika drie keer zoveel vitamine C bevat als een sinaasappel? Dat kon ik vandaag wel gebruiken 😅

https://www.instagram.com/p/Bxe_b8gIXWD/